Tarih: 29.07.2021
EKİCİOĞLU: SU HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR; DEĞERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!

Başkanımız Ekicioğlu: Öksede’ki kuyu çalışmasında yeni suya ulaşıldı ve halkımızın kullanımına sunuldu

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, yaşanan iklim değişiklikleri ve su kullanımındaki-tüketimindeki plansızlıkların meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi için Kırşehir Belediyesi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek şu açıklamada bulundu:

Suyun kaynağından musluğa ulaşabilmesi ve Kırşehirli hemşehrilerimizin tüketimine sunulabilmesi için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz tarafından içmesuyu kaynakları ve dağıtım sistemi içerisinde yenileştirme çalışmalarımız aralıksız bir şekilde sürmektedir.

Yeni içmesuyu hatlarının inşa edilmesi, hatlarda yer değişikliği yapılması ile yenileme ve bakım – onarım çalışmaları sebebiyle zaman zaman planlı kesintiler yapılsa da Kırşehirli hemşehrilerimizin mağdur olamamaları için alternatif kuyu arayışlarımız sürmektedir. Bu kapsamda Ökse’de yeni bir kuyu çalışması yapılmış ve suya ulaşılmıştır. Bulunan su Kırşehir halkının tüketimi için verilmeye başlanmıştır.  

Hemşehrilerimizin su kesintileriyle mağdur olmamaları için; kesinti yapılacak ve çalışma uygulanacak bölge ve mahalleler birkaç gün öncesinden Belediyemiz anonslarıaracılığıyla duyurulmakta, susuzluktan etkilenecek bölgelerdeki abonelerimiz haberdar edilmektedir.

Kimi zaman zaman muhtelif sebeplerle lokal su kesintileri yaşanabilmekte ve bazı bölgelerde su basıncının düştüğü gözlenmektedir. Ülke genelinde ve ilimizde yaşanan kuraklık sebebiyle yer altı sularında çekilme olduğu da gözlenmektedir. Hatta bu su çekilmesi nedeniyle daha önce faal olan iki kuyumuzdaki su tamamen çekilmiş ve Belediye olarak alternatif kuyu çalışmalarımız başlatılmıştır.

Kıymetli hemşehrilerim, il olarak son yılların en kurak sürecini yaşıyoruz, dolayısıyla su kaynaklarımız çok ciddi etkilendi. Su kullanımında hepimizin ileri derece hassasiyet göstermesi gerekiyor. Su hepimizin ortak değeridir; değerimize sahip çıkalım.

Genel anlamda ve iklimsel nedenlerle suların azalması ve bazı bölgelerde bağ ve bahçe sulamalarının içme suyuylayapılması nedeniyle ilimizin yüksek bölgelerinde meydana gelen basınç düşüklüğü nedeniyle hemşehrilerimizin bu hususlara dikkat ederek planlı su kullanmalarını istirham ederim.


Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA