Tarih: 06.09.2021
ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI BOZKURT, BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve beraberindeki heyet Kırşehir’e gelerek Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile görüştü

3 Eylül 2021 Cuma günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan görüşmede Başkanımız Ekicioğlu şunları ifade etti.

 

 “İl Dernekler Federasyonu Başkanı Sadik Aksoy böylesi bir ziyareti düşündüklerini ifade ettiklerinde seve seve kabul ettik. Biz Kırşehir olarak herkesi kucaklıyoruz. Sayın Başkanımız Deniz Bozkurt’u da ilimizde ağırlamaktan gurur duyduk. Böylelikle kendilerine Kırşehir’imizi de tanıtma fırsatı bulmuş olduk.

 

Tarih ve kültür kenti Kırşehir 5 bin yıllık bir geçmişe sahip. Ahi Evran’ın, Âşıkpaşa’nın, Şeyh Edebali’nin, Muharrem Ertaş’ların, Neşet Ertaş’ların, Çekiç Ali’lerin memleketi Kırşehir UNESCO tarafından da tescillenmiş bir kent. Şehrimiz ayrıca hem Osmanlı İmparatorluğu zamanında hem de Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında önemli görevler üstlenmiştir. Eğitim alanında da adından her zaman söz ettiren Kırşehir; demokrasi mücadelesi sürecinde kendilerine oy verilmedi diye cezalandırılarak; il iken ilçe yapılan bir şehir. Biz, “incinsen de incitme” anlayışına sahip bir kültürden geliyoruz.

 

Değerli misafirlerimizi Kırşehir’de ağırlıyor olmaktan, gurur duyduğumuzu ifade ederek hepinize saygılarımı sunuyorum.”

 

Kırşehir Milletvekilimiz Dr. Metin İlhan da böylesi buluşmaların önemini vurgulayarak misafirlerimizle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

 

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da yaptığı konuşmada kendilerini evlerinde hissettiklerini dile getirerek, misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nun şahsında tüm Kırşehir halkına sevgi ve selamlarını iletti.

 

İl Dernekler Federasyonu Başkanı Sadik Aksoy ve Muhtarlar Dernekleri Başkanı Ahmet Kuzgun’un teşekkür konuşmalarının ardından günün anısına plaket takdimi yapıldı.


 Akşam da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde katılımcı Başkan ve misafirlerimize UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na Müzik alanında dahil olan Şirin Kırşehir'imizin güzel Türkülerini içeren bir dinleti gerçekleştirildi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA