Tarih: 29.11.2023
HİNT BÜLBÜLÜ, ÖRÜMCEK MAYMUNU, GEYİK, CEYLAN VE MİDİLLİ ATI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kırşehir Belediyesi Güzler Evcil Hayvan Parkı’nda tavuk, civciv ve ördek üretimi de gerçekleştiriliyor

Hint Bülbülü, Örümcek Maymunu, Geyik, Ceylan, Midilli Atı, Kamerun Koyunu, Papağan ve birçok kanatlı kuş türünün bulunduğu Güzler Evcil Hayvanlar Parkı hafta sonları da dahil saat 16.30’a kadar ziyaret edilebiliyor.

Kırşehir Belediyesi Güzler Evcil Hayvan Parkı her mevsimde, özellikle çocuk ziyaretçilerin de ilgisini çekmeye devam ediyor.

Güzler Evcil Hayvan Parkı’nda bulunan mevcut kanatlı kuşların yumurtaları da günübirlik toplanarak Kuluçka bölümüne alınıyor. Kuluçka bölümünde mevcut ısıda yaklaşık 22 gün bekletilen ve yumurtalardan çıkan kanatlı kuşların yavrularının beslenmeleri gerçekleştiriliyor. Ayda ortalama 700 kanatlı kuşun beslenip büyütülmesiyle belge karşılığı satışları da gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşılan Güzler Evcil Hayvanlar Parkı’nda çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve onlara canlılar dünyasını tanıtmak için uygun ve sağlıklı bir ortam hazırladıklarını ifade etti.