Tarih: 17.07.2024
KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIK HAVADA MÜZİK ZİYAFETİ

Kent Park Amfi Çekiç Ali Müzik Durağı'nda Salı günleri Halk Müziği dalında Murat Arlı, Rukan Kurt, Özgüt Taşkın ve Levent Derinyol, Çarşamba günleri ise Özgün Müzik dalında Ali Yıldız, Ulaş Gencer ve Ali Aktaş sahne alarak açık hava konserleri verecekler.

Türkülerimizin insana ve hayata dokunuşuyla, geleceğe olan inancı ve umuduyla seslendirildiğine vurgu yapan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu; “Anadolu Abdal geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olan Kırşehir’imizde Kırşehir Belediyesi olarak kültür sanat alanındaki etkinliklerimize ara vermeden devam ediyoruz.

 Başta Neşet Ertaş olmak üzere, Anadolu Abdal geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir, müzik alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır.

 Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmalara, Dünya Müzik Şehri olan Kırşehir’de bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan ve 49 UNESCO Şehri içinden verdiği taahhütleri yerine getiren ilk üç il arasında yer alan Kırşehir’de oluşturduğumuz Müzik Duraklarımızda dinletilerimiz de devam ediyor.

Bağlama, Keman ve Davul şeklindeki "Müzik Durakları"nda sokak sanatçılarımız da eserlerini icra edebiliyorlar.

         Yaz aylarının ve sıcakların artmasıyla birlikte, akşam serinliğinde nefes alabilmek için dışarı çıkan hemşehrilerimizin güzel vakit geçirebilmelerini sağlamak amacıyla Kırşehir Belediyesi olarak, Kent Park Amfide bulunan Çekiç Ali Müzik Durağı'nda canlı müzik konserlerini başlatmış bulunuyoruz.

         Salı ve Çarşamba günleri akşam saat 20.30’da başlayacak olan konserlerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA