Tarih: 04.10.2022
KIRŞEHİR BELEDİYESİ ŞİİR ATÖLYESİ KAYITLARI BAŞLADI

3 Ekim 2022 Pazartesi günü başlayan “Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi” kayıtları 20 Ekim tarihine kadar sürecek

 

Aralık 2021 tarihinde çalışmalarına başlayan “Kırşehir Belediyesi Soner Demirbaş’la Şiir Atölyesi” kayıtların sona ermesinin ardından yeni dönem çalışmalarına başlayacak

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden beri Kırşehir’in her alanda gelişimi noktasında projeleri ve çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek, kültür sanat alanında da birçok çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

 

Başkanımız Ekicioğlu, kültürel besinden payını almayan toplumların gelişiminin her zaman bir eksikliği taşıyacağını belirtti ve Belediye olarak kültür, sanat, edebiyat alanında da birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek Şiir Atölyesi’yle edebiyat alanında Kırşehir’de önemli bir işe imza attıklarını söyledi.

 

Başkanımız Ekicioğlu, 2021 yılında organize edilen ve şiirle ilgili birçok konunun ve çalışmanın yapıldığı Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’nin Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Ekim ayı sonu itibarıyla yeniden çalışmalarına başlayacağını söyledi.

 

Şiir Atölyesi’nde şiirden, insandan ve hayattan yana bütünsel bir bakış açısıyla çalışma yapılarak Kırşehir’in kültür edebiyat ortamının gelişimine katkı sunmak hedefleniyor.

 

2021 yılında yapılan Şiir Atölyesi çalışmalarında Divan Şiiri, Halk Şiiri ve Modern Şiir örnekleriyle şiire dahil olan konular incelenerek günümüz Modern Şiir üzerine bir eğitim süreci gerçekleştirilmişti. Şiir Atölyesi’nin yeni döneminde de esin, imge, şiir dili, kelime, biçim, biçem, metafor, yüzey yapı-derin yapı, Gazel, Sone, serbest şiir, zaman-mekân, imgelem yetisi, retorik, düzanlam, değişmecelianlam vb. konuların derinlemesine incelenmesi yapılarak şiir okumaları da gerçekleştirilecek.

 

Şiir Atölyesi’nde daha önceki atölye çalışmasında olduğu gibi söz ve anlam sanatları; biçim ve içerik arasındaki diyalektiğin anlaşılması konusunda da pratik çalışmalar yürütülecek.

 

Edebiyat alanında üretimde bulunmak isteyenlerin ücretsiz olarak katılabilecekleri “Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi” kayıtları Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde 20 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA