Tarih: 23.08.2023
LALE CAMİİ YANINDA, MELİKGAZİ TÜRBESİ ETRAFININ DÜZENLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Başkanımız Ekicioğlu: Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden müsaade aldıktan sonra, projeyi de onların onayına sunarak; kendi imkânlarımızla projelendirdik ve çalışmamıza başladık

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Lale Cami yanında bulunan 6.000 m2’lik Melik Gazi Türbesi etrafında yapılan çalışmayı yerinde inceledi

 

Başkanımız Ekicioğlu, çalışma yapılan alanda yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

 

          “Bilindiği üzere şehrimizin ana caddeleri dışında yan-ara sokaklara da kentimize yakışan bir kimlik kazandırmak için yola çıktığımızda Lale Camii’nin etrafı da ciddi anlamda bozuktu. Burası Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait bir alan ve yol bize aitti. Uzun uğraşlar sonunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden resmî yazı ile müsaade aldık ve buranın bakımını üstlendik. Çünkü Türbenin etrafına baktığımızda gerçekten mezbelelikti ve Türbenin etrafı yaklaşık 20 santimetre civarında bir çamura batmıştı, onları temizledik.

 

            Çevrede Peyzaj çalışması ve tarihi eseri koruyacak şekilde bir çalışmayla birlikte ihalesini yaptık ve kendi imkanlarımız dahilinde buranın, Tapu Kadastro bölgesi dediğimiz Lale Camii’nin etrafının düzenlemesini tekrar biz üstlenerek, vakıfların olmasına nedeniyle çivi çakılamıyordu bugüne kadar; müsaade alarak bu bölgeyi de şehrimizin ana merkezlerinden birisine yakışan bir şekilde, şehrimize yakışan bir şekilde alan yaratacağız.

 

            Hem peyzajıyla, hem otoparkıyla, hem de bu bölge de Tapu kadastro Müdürlüğü olduğu için Tapuya gelip gidenlerin trafik sıkışıklığını çözecek bir şekilde tek yön-iki şerit yaparak burayı güzelleştireceğiz. Bunun için de Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Kendileri yapamadı, yapma imkânları yoktu, hem ekonomik koşullardan hem de tarihi bir yer olduğu için. Biz de onlardan müsaade aldıktan sonra; projeyi de onların onayına sunarak kendi imkânlarımızla projelendirdik ve çalışmamıza başladık. En kısa zamanda, yaklaşık 15 gün içerinde burayı da şehrimizin kullanımına sunacağız.

Bütün emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA