Tarih: 05.07.2021
LAVANTA ŞÖLENİNE YOĞUN İLGİ VARDI

BAŞKAN EKİCİOĞLU: KURAKLIĞIN HER GEÇEN YIL ARTTIĞI ÜLKEMİZDE ALTERNATİF TARIM MODELLERİNE ÖRNEK UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ!

 

            Kırşehirli üreticilerin dikkatini Lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.


Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu: Çiftçilerimizle el ele verip Kırşehir’i lavantada marka haline getireceğiz!


            Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Kırşehir-Ortaköy Karayolu kenarında bulunan 18 bin metrekarelik alanda oluşturulan lavanta bahçesi bu yıl ikinci hasadını verdi.


            3 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 11:00'da Güldiken Mahallesi Ortaköy Caddesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü karşısındaki Lavanta Bahçesinde Lavanta Şöleni yapıldı.

           

                Kırşehir Belediyesi tarafından geçen yıl 18 bin metrekarelik alana dikimi yapılan. Lavanta Hasadı ve Şöleni açılışına Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte CHP Kırşehir Milletvekili dr. Metin İlhan, Kırşehir Barosu Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve CHP Kırşehir İl Sekreteri Hüseyin Çakmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

           

                Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Polat'ın açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve CHP Kırşehir Milletvekili birer konuşma gerçekleştirdi.

           

                Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Şölen açılış konuşmasında Kuraklığın giderek artması ile birlikte lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım aracı haline geldiğini belirtti.

                

                 Başkanımız Ekicioğlu yapmış oldukları çalışmalarla Lavantanın da Kırşehir’de yetiştirilebileceğini vurgulayarak ekonomik değeri de yüksek olan Lavantaların Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.

           

                  2020 yılında ilk hasadın yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu yapılan hasatla birlikte çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını dile getirdi.

           

                    Kırşehirli üreticilerin dikkatini Lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

           

                    Başkanımız Ekicioğlu, programın hazırlanmasında emeği geçenlere; katılan tüm çiftçilere ve Kırşehir halkına teşekkür etti.

           

                     Lavanta Şöleni alanında Panoramik fotoğraf çekim köşeleri, çocuklara özel palyaço gösterisi ve balon dağıtımı, Lavanta fidesi dağıtımı, lavanta kesesi ve lavanta buketi dağıtımı yapıldı ve Lavanta temalı ürünler sergilenerek, katılımcılara ikramda bulunuldu.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA