Tarih: 11.07.2023
MÜZİK FESTİVALİ KAPSAMINDA HANOVER ve BATUMİ GÜRCÜ TOPLULUKLARI SAHNE ALACAK

11 TEMMUZ’DA BAŞLAYAN UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ’NİN İKİNCİ GÜNÜNDE, CACABEY MEYDANI’NDA KIRŞEHİR KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ KOROSU SAHNE ALACAK

11 Temmuz 2023 Salı günü saat 18:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden Cacabey Meydanı’na kadar yapılan Kortej Yürüyüşü ile başlayan UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivalinin ikinci günü olan 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü Cacabey Meydanı’nda saat 17.30’da Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu sahne alacak ve ardından davul Zurna Gösterisi gerçekleştirilecek.

Saat 18.00’daki Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisinin ardından ise saat 19.00’da Almanya Hanover Müzik Topluluğu sahne alacak. Saat 20.00’daki Batumi Gürcü Müzik ve Dans Topluluğu’nun performansının ardından saat 21.00’da Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu günün kapanış konserini verecek.

Tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi Cacabey Meydanı’ndaki Konserlere katılmaya davet eden Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları söyledi:

“Uluslararası Müzik Festivali için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan Kırşehir gibi, Hannover (Almanya), Batum (Gürcistan) ile Festivalimize online olarak katılan Kazan’dan (Rusya Federasyonu'nun batısında yer alan Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan) bu şehirlerin resmi UNESCO temsilcileri ile bu şehirlerin müzik grupları ve bazılarının ayrıca dans grupları festival boyunca aramızda olacaklar.

Hatırlanacağı üzere Kırşehir Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl 23-24-25 Eylül 2022 tarihlerinde hazırlamış olduğumuz Festivalde de yine UNESCO Müzik Şehirleri ve ülkemizdeki farklı yaratıcı alanlardaki UNESCO Şehirleriyle birlikte UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10’uncu Yıl Anma Programını hayata geçirmiştik.

Kırşehir Belediyesi olarak, bu geleneğin ve kültürün yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmalarımıza, Dünya Müzik Şehri olan Kırşehir’de bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz. 2019 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik Alanında dahil olan ve taahhütlerini yerine getiren 3 ülkeden birisi olmanın gururunu yaşamaya devam ediyoruz. Biz, Kültürümüze inanarak sahip çıkıldığında ve onun da en iyi şekilde temsil edildiğinde şehrimiz ve ülkemiz adına güzel sonuçlar elde edilebileceğini de kanıtlamış olduk.

Bu bağlamda 11-12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz UNESCO Uluslararası Müzik Festivali’ne tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ PROGRAMI:

12 Temmuz 2023

17.30- Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi