Tarih: 03.07.2024
SİVAS KATLİAMINDA YİTİRİLEN CANLAR ASAF KOÇAK PARKI’NDA ANILDI

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Sivas Katliamında hayatlarını kaybeden sanatçı-aydınlarımızın aramızdan ayrılışlarının 31’inci yılı nedeniyle 2 Temmuz 2024 Salı günü Asaf Koçak Parkı’nda düzenlenen Anma Programına katıldı.

 

            Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Programa katkılarından dolayı Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'e, Asaf Koçak'ın çok değerli aile fertlerine, Hacıbektaş Kültür Sanat Topluluğuna ve ezgileriyle ses veren Çiğdem Kudret - Olcay Salman çiftine teşekkür etti.


            Asaf Koçak Parkı’ndaki Anma Programına Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, Kırşehir milletvekilimiz Metin İlhan, siyasi parti başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyelerimiz, sendika ve derneklerin temsilcileri ile çok sayıda hemşehrimizin katıldığı gözlendi.


            Anma Programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu; “Bundan 31 yıl önce ülkemizi karanlığa sürüklemeye çalışan karanlık güçlerin 33 Aydınımızı Sivas’ta katletmesinin ardından canlarımızı karikatürist Öğretmen Asaf Koçak’ın adını verdiğimiz Parkta anmak için bir aradayız. Katılan tüm misafirlerimize ve özellikle, Aile de burada; Asaf Koçak’ın vefatından 3 ay sonra doğan ve Kanada’da yaşayan yeğeni Asaf Koçak da aramızda. Ne yazık ki insanlarımızın yakıldıkları bir ülke ortamında gençlerimizin de ülkelerinden ayrı kalmalarını içimize sindiremiyoruz. Maalesef baskılar, katliamlar beyin göçüne, yetişmiş insan gücünün göçüne de neden oluyor.

 

            Hafta sonu yapılan üniversite mezuniyet töreninde gençlerin ellerinde Filistin dayanışmasını simgeleyen afişler vardı. Tabii ki bizler de Filistin halkının yanındayız ve yanında durmaya da devam edeceğiz. Orada şunu söylemiştim; ‘Filistin halkının bu duruma düşmemesi için 68 Kuşağı Filistin halkının yanında emperyalizme karşı bulundu.’ Onlar orada mücadele ederlerken ne yazık ki burada idam edildiler.

 

            Maraş ve Çorum olaylarının ardından Sivas olaylarını yaratanlar da oralardan güç alan karanlık güçlerdir. Aydınlarımızı yakan zihniyet, şu anda Filistin halkının düştüğü duruma Türkiye’yi de düşürmek isteyen zihniyettir. Toplumsal barışımızın sağlanmasına hepimiz katkı sunacağız, korkmuyoruz. Bizim çocuklarımıza, insanlığa borcumuz var. Bir bedel ödenecekse bizler ödeyeceğiz. Sivas’ta 31 yıl öce katledilen en küçük kardeşimiz vardı, Çankaya Belediyesi onun bir anıt heykelini yapmıştı. Sivas’ta yakılan canlar kimseyi incitmedi; Onlar, Anadolu Erenleri kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele ettiler. Karanlık güçler Sivas’ta amaçlarına ulaşmak için 33 canımızı yaktılar.

 

Bizler de bu yaşananları; Sivas Katliamını unutturmayacağız. Bu nedenle de bu parka Asaf Koçak’ın adını verdik. Onun çalışmalarıyla, çizgileriyle yapmak istediklerini, barışı, kardeşliği, aydınlanmayı, dostluğu, kardeşliği gelecek kuşaklara aktaracağız ve ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onların güler yüzlerini Kırşehir’de yaşatmaya devam edeceğiz.

 

Anma programımıza katılan herkese saygılar sunuyorum.”

 

Kırşehir milletvekilimiz Metin İlhan ise yaptığı konuşmasında “Barışa giden yolu tıkamak istiyorlar, insanları birbirine düşman etmeye çalışıyorlar. Hedef laik Türkiye Cumhuriyetini yıkmak ama biz bu ülkeye barışı ve adaleti getireceğiz.

 

Zamanaşımından bu davayı sonlandırdılar ama bu insanların vicdanında kanayan bir yaradır. Unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker de “Kırşehir Belediyesi’nin Karikatürcüler Derneği ile düzenlediği 32 canla birlikte katledilen Asaf Koçak sergisi açılışına hoşgeldiniz.

 

Sergi ulusal ve uluslararası karikatür sanatçılarının çizimlerinden oluşuyor. Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu'na destek ve katkıları için teşekkür ediyorum. Sivas'ta kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygıyla anıyorum.” Dedi.

 

Anma Programında Hacıbektaş Kültür Sanat Topluluğu Semah Ekibi ve Çiğdem Kudret - Olcay Salman çifti de ezgileriyle yer aldılar.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA