Tarih: 09.05.2022
TÜRK HALK MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI ÖN ELEMESİ YAPILDI

Kırşehir Belediyesi’nin, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile birlikte düzenlediği “Ozanlar Yarışıyor” Konulu Türk Halk Müziği Beste Yarışmasına başvuru yapan 65 eser arasından 19’ü ön elemeyi geçerek ana yarışmaya dahil edildi

Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dâhil olması için yapılan başvurunun 2019 yılında olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, Türkiye’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan ilk şehir olmamızla birlikte bir dizi program, konser ve kültür-sanat etkinliğini hayata geçiren Kırşehir Belediyesi bu kapsamda, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Birlikte “Ozanlar Yarışıyor” konulu Türk Halk Müziği Beste Yarışması düzenlemişti.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 12 Nisan 2022 Salı günü başlayan ve 29 Nisan 2022 Cuma günü sona eren yarışma başvurularıyla ilgili olarak şunları ifade etti:

“Yapmış olduğumuz yarışma duyurusunun ardından onlarca eserin iletilmesi yaptığımız iş açısından bizleri mutlu etti. 29 Nisan’da sona eren bavuruların ardından toplam 65 eser arasından 19’u ön elemeden geçti. Bu vesileyle, yarışmaya başvuruda bulunan tüm katılımcılara teşekkür ediyor; dereceye girmek için mücadele edecak olan 19 eser sahibine ise başarılar diliyorum.”

“OZANLAR YARIŞIYOR” KONULU TÜRK HALK MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASINDA YARIŞACAK OLAN ESER SAHİPLERİ LİSTESİ:

1.      Çağlar Kırkayak
2.      Mehmet Koç