Tarih: 14.03.2022
“ULU ÇINAR MEHMET AKİF ERSOY” ADLI OYUN SAHNELENDİ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü nedeniyle Kırşehir Belediye Tiyatrosu’nun hazırladığı Ulu Çınar Mehmet Akif Ersoy adlı oyun 12 Mart 2022 Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Tiyatro Salonunda sahnelendi.

 

Belediye Başkan Yardımcılarımız Nuri Araz ve Asaf Kayaoğlu ile birlikte oyunu izleyen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü nedeniyle sahne alan tüm oyuncularımızı kutladı.

 

 İstiklal Marşı’nın her dizesinin, egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesinin ifadesi olduğunu söyleyen Başkanımız Ekicioğlu, esaret ve tutsaklığı kabul etmeyen halkımızın bin bir fedakârlıkla yazdığı destan İstiklal Marşı’mız ile vücut bulduğunun altını çizerek, İstiklal Marşı’nda vatanı işgal edilmiş halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haykırışının olduğunu dile getirdi.

 

Başkanımız Ekicioğlu, “Kırşehir Belediye Tiyatrosunun sahnelediği Ulu Çınar Mehmet Akif Ersoy adlı oyunun gösteriminde tüm emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA