Tarih: 11.02.2020
Zabıta 2019 Yılında Kırşehir’in Huzuru için Görev Yaptı

Kırşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 2019 yılında gelen şikayetlerin tamamını değerlendirip sonuçlandırarak vatandaşın taktirini topladı.

Zabıta ekipleri vatandaşın daha sağlıklı ve rahat alışverişlerini gerçekleştirmeleri için seyyar denetimlerinden ölçü ayar denetimine, işyeri denetimlerine, pazarcı esnafı denetiminden işyeri şikâyetine birçok kalem de 2019 yılını yoğun bir mesai ile geçirdi. Hem vatandaşın hem esnafın talebi doğrultusunda gerçekleştirilen denetimler sonucu 2019 yılı çerisinde Alo 153 şikâyet hattına 442 adet şikâyet gelmiş ve bunların tamamı değerlendirilmiştir. 134 adet dilekçeli şikâyet sonuçlandırılmıştır. Kabahatler kanununa göre 255 adet durum tespit tutanağı,5 adet İdari Yaptırım tutanağı tutularak cezai işlem yapılmıştır. 36 adet polis tutanaklarına encümence cezai işlem yapılması sağlanmıştır. Kaldırım işgalinden dolayı ihtarname verilmiştir. Kaldırım işgalini önlemek için Tebligat verilmiştir.

Temizlik, Sağlık ve çeşitli konulardan 83 adet ihtarname verilmiştir. 400 Adet ölçü ve tartı aleti tespit edilmiştir. 3000 Adet Mükelleften beyanı alınarak kontrolü yapılmıştır. 3000 Adet İşyeri denetimi yapıldı. Sigara denetim ekibi Sağlık İl Müdürlüğü ve Emniyet İl Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan denetim ekibiyle günün her saatinde denetleme yapmakta olup ayrıca sigara şikâyet hattı 213 44 34 de gelen telefon şikâyetlerini değerlendirmektedir. 2019 yılında 21.960 adet işyeri denetimi yapılmıştır. 90 Adet işyerine ceza 28 adet şahsa ceza uygulanarak toplam 118 adet cezai işlem yapılmıştır.

Başkan Ekicioğlu; Zabıtamız 2019 Yılında Huzur Tesis Etti

Mesai kavramı olmaksızın resmi tatil günlerin dede görevin başında olan Zabıta Ekiplerimizin, Kırşehir’in huzur ve mutluluğu için yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettirdiğini ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “2019 yılını yoğun bir mesai ile tamamlayan ekiplerimiz şehirde adeta huzuru tesis etti. Vatandaşın sağlığı ve huzuru için Kırşehir Zabıtası özel günlerde denetimlerini sıklaştırdı. Gıda sektörü başta olmak üzere bakkaldan lokantaya, manavdan ekmek fırınına halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren birçok işyerini de denetleyen ekiplerimiz özellikle bayram ve yılbaşı öncesinde halkımızın rahat alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini sıklaştırdı” dedi.

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA