Tarih: 19.08.2024
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİNE KATILDI

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü, Hacıbektaş'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bir önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte, 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katıldı.

 

           Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Nevşehir'in  Hacıbektaş ilçesindeki Cumhuriyet Kent Meydanı'nda düzenlenen "61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri"nde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sürecinde Ankara'dan önce Hacıbektaş'a uğrayarak Horasan erenlerinin maddi ve manevi desteğini almış olmasının, Milli Mücadele'ye büyük katkı ve özgüven sağladığını belirtti.

 

            Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Törenlerin tarihsel ve kültürel bağımız olan Hacıbektaş ilçesiyle Kırşehir’in toplumsal, coğrafi ve duygu birliğinin altını Uluslararası alanda da bir kez daha kalın çizgilerle çizilmesine vesile olduğunu dile getirerekHacı Bektaş Velî'nin bundan 700 yıl önce söylediği ''Dili, Dini, Rengi Ne Olursa Olsun İyiler İyidir'' sözleri bugün hâlâ geçerliliğini koruyor.” ifadelerini kullandı.

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA