Tarih: 30.05.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, VAN’DAKİ “BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

VAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI’NA KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU İLE BİRLİKTE 248 BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

 

CHP'NİN VAN'DA DÜZENLEDİĞİ "BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI", GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU VE BELEDİYE BAŞKANLARININ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Türkiye'deki tüm CHP'li belediye başkanları, üç gün süren “Belediye Başkanları Çalıştayı” kapsamında Van'da bir araya geldi. 

 

28 Mayıs 2022 Cumartesi günü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, çalıştayın açılış konuşmasını yaptı. 
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’daki “Belediye Başkanları Çalıştayı”nda iktidarın paramiliter güçlerle kendisine yeni alanlar açtığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede Kuvayı Milliyeciler var. Bu ülke sahipsiz değil. SADAT’ın önüne gittiğimde korkudan içeri kaçtılar. Biz savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz. Feriştahınız gelse bizi korkutamaz” dedi.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Türkiye’nin her yerinden tüm CHP’li Belediye Başkanlarıyla birlikte Van’da bir araya gelmemenin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:
 
        “CHP’li Belediyeler olarak ülke genelinde tüm engellemelere rağmen var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Borçları dahi ödeyemezler diyenlere karşı halkımızdan aldığımız destekle hem borçlarımızı azalttık hem de hizmet ve proje ürettik. Van’da gerçekleştirilen ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı “Belediye Başkanları Çalıştayı”nda, hiçbir bahaneye sığınmadan canla başla çalışan tüm CHP’li Belediye Başkanlarımızla bir arada bulunmanın ve istişarelerde bulunmanın gururunu da yaşadık. Çalıştayda, belediyemizin üç yıllık hizmet sürecini ve önümüzdeki iki yılda yapılması gerekenleri de paylaşma fırsatı bulduk.
     
         Van’a sadece bir toplantı düzenleyip ayrılmak için gelmedik. Van’ın 13 ilçesinde sahaya çıkarak halkımızla buluşup, sorunlarını da dinledik. Van’da bulunan tüm Belediye Başkanları olarak, şikayet etmeden, mazeretlere sığınmadan her türlü zorlukları da halkımızla birlikte aşacağımızın mesajını Tüm Türkiye’ye ilettik.
 
        Seçimlerin hızla yaklaştığı bir dönemde CHP ailesi olarak gelecekten umutluyuz. Biz hem bulunduğumuz şehir için hem de ülkemizin geleceği için yola çıktık. Yolumuz, özgürlüğün, demokrasinin, çağdaş yaşamın, eşitliğin ve adaletin yoludur; umudu beraber ekenlerin yoludur.”

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN’UN AÇIKLADIĞI BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYININ SONUÇLARINI İSE ŞU ŞEKİLDE OLDUĞUNU İFADE ETTİ:

 

- Türkiye; siyasi ve ekonomik açıdan, Cumhuriyet tarihinin en zorlu süreçlerinden birini yaşamaktadır. İktidarın politikaları, ülkemizi derin bir buhranın içine sürüklemiştir. İktidar artık sadece kendi çevresinin çıkarlarını düşünen kararlar alırken, kaderine terk edilen milyonlar açlık mücadelesi vermektedir. Ancak Türkiye’nin gerçeklerinden kopan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, “Türkiye’de aç kalan yok” diyerek, milletin gerçeklerinden ne kadar koptuğunu bir kez daha göstermiştir. Böyle bir süreçte düzenlediğimiz Belediye Başkanları Çalıştayımızda, bu kötü tablonun yegâne çözümü olan genel seçimler, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Toplantılarımızda, ülkemizi ve milletimizi ayağa kaldırmak için; Genel Başkanımızın liderliğinde; genel merkezimiz, milletvekillerimiz, parti örgütümüz ve belediye başkanlarımızla güç birliği içinde, Millet İttifakı ruhuna uygun olarak mücadele etmekteki kararlı duruşumuz bir kez daha vurgulanmıştır. Toplantılarımızda, demokratik yerel yönetimler üzerindeki siyasi baskıların sona ermesinin de ancak genel seçimlerin kazanılmasına bağlı olduğu ifade edilmiştir.

 

- Siyasi iktidar, yerel yönetimlere ayrılan devlet kaynaklarını partizanca kullanmakta ve birer kamu kurumu olan belediyeler arasında açık bir ayrımcılık yapmaktadır. Özellikle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediyelerin bankası olan İLBANK, bu partizanlığın aracı haline getirilmiştir. Belediyelerimizin ve belediyelerimizde yaşayan vatandaşların hakkı olan kaynaklar, siyasi kararlarla engellenmekte, bu kaynakların tamamına yakını sadece Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılmaktadır. Belediyelere kaynak sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında aynı partizanlık hâkim kılınmıştır. Belediyelerimizin hakkı olan kaynakları engelleyenler, şu an oturdukları koltuklarda görev suçu işlemektedir. Bilinmesini isteriz ki: Bu haksızlığa karşı sesimizi önümüzdeki süreçte daha da yükselteceğiz. Belediyelerimizin kaynaklarını keserek aslında kendilerine oy vermeyen milyonları cezalandırmak isteyenlere karşı mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Belediye Başkanları Çalıştayımızdan, bu organize kötülüğe karşı tüm demokratik ve hukuki haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

 

- Torba yasalarla, kararnamelerle ve genelgelerle belediyelerimizin yetki ve gelirlerini ellerinden alan ve belediyelerimizin hakkı olan kaynakları kesen iktidar, bir taraftan da siyasi operasyon ve soruşturmalarla baskı kurmaktadır. Yerel seçimleri kaybetmeyi içine sindiremeyen, sonrasında da belediyelerimizin hizmetlerine engel olamayan iktidarın korku içinde olduğunu biliyoruz. İçişleri Bakanlığı’nda ve MASAK’ta belediyelerimize yönelik siyasi operasyonlar için birimler kurulduğunun farkındayız. Önümüzdeki süreçte bu operasyonların artacağını da gayet iyi biliyoruz. Çalıştayımızda iktidarın bu çabaları değerlendirilmiş, önümüze çıkacak her türlü siyasi operasyona halkımızla birlikte karşı duracağımız vurgulanmıştır.

 

- Toplantılarımızda, hukuksuz ve anti demokratik kayyum uygulamaları da değerlendirilmiştir. Seçimle gelenlerin seçimle gitmesinin güvence altına alınması bir kez daha vurgulanmıştır. Milli iradenin, atanmış kayyumlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz. Bu kapsamda, Türkiye’de yeni bir merkez-yerel dengesinin kurulacağını vadediyoruz. İktidara geldiğimizde uygulayacağımız yerel yönetim politikaları için şimdiden yasal düzenleme çalışmalarına başladığımızı ve bu çalışmamızı en geniş katılımla hazırlayacağımızı ifade ediyoruz.

 

- 2019 yerel seçimlerinden bu yana Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, iktidarın veremediği hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırmak için olağanüstü bir çaba göstermektedir. Bizim belediyelerimizde yaşayan vatandaşlarımız, iktidarın kötü yönetimine karşı, bir nebze de olsa rahat nefes almıştır. Bizim belediyelerimiz; pandemi sürecinde, doğal afetlerde ve ekonomik buhranda, tüm imkânlarını seferber ederek halkımızın yardımına koşmuştur. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, önümüzdeki 2 yılda da vatandaşı kandıran uçuk kaçık projeler için değil, toplumun en önemli sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edecektir. Bu tarihi mücadelede en büyük desteğimiz halkımızdır. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki; halkımız yanımızda oldukça, önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, hangi baskı kurulursa kurulsun, hiçbir güç bizi bu yolumuzdan çeviremeyecektir.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA